Hem / Nyheter /  2024 /  VFD-serien från MEAN WELL

VFD-serien från MEAN WELL

2024-02-05

news

 

VFD-serien från MEAN WELL

– För dig som bygger egen BLDC-drive

MEAN WELL lanserar nu VFD-serien – frekvensomriktare för borstlösa likströmsmotorer (BLDC). Serien, som inkluderar åtta modeller, är noggrant utvecklad för att erbjuda hög effektivitet, kompakt design, ljudlös drift och lång livslängd.

Idag är det stort fokus på nettoutsläpps- och energisparindikatorer för elförbrukning. Enligt statistik från IEA är den globala andelen av el- och energianvändning i motorelaterad utrustning så hög som 46%, vilket långt överstiger belysning som ligger på 19%.

Jämfört med traditionella induktionsmotorer erbjuder borstlösa likströmsmotorer (BLDC) fördelar som hög effektivitet, liten storlek, lätt vikt, lång livslängd, tyst drift och enkel kontroll. Genom möjligheten att kontrollera BLDC-motorerna blir de mer och mer intressanta för systemintegration där de ersätter konventionella induktionsmotorer för att spara energi.

Som en del av SDG-gruppen och världsledande inom kraftindustrin lanserar MEAN WELL nu en ny produktgrupp, VFD-serien – frekvensomriktare för borstlösa likströmsmotorer. Efter tre års studier av marknaden inom olika branscher och nya innovationstrender släpps nu produkten till försäljning.


VFD-serien – Fördelar och Egenskaper

VFD-serien inkluderar åtta modeller för både lik- och växelströmsmatning, inbyggd PFC för växelströmsversionerna, 150 till 750W, sensorsignaler som möjliggör inställningar och programmering av motorhastighet och bromsning med ett externt kontrollkort som kan köpas separat.

Hela VFD-serien har en fläktlös design för tyst drift, verkningsgrad upp till 93% och en maxström på 200%. Produkterna har inbyggda skyddsfunktioner och uppfyller internationella standarder som IEC/EN61800-5-1 och elektromagnetiska kompatibilitetsstandarder IEC/EN61800-3. Regulatorerna lämpar sig för BLDC-motorer som används för t ex vattenpumpar, AGVer, elverktyg, automatiska dörrar, mekanisk utrustning, transportörer, medicinska enheter, fitnessutrustning, etc.

Har du någon fråga eller vill du veta mer?

Du är alltid välkommen att kontakta oss!