Hem / Nyheter / 2020 / Motorer bidrar till planerat underhåll och minskat stillestånd i produktion

Motorer bidrar till planerat underhåll och minskat stillestånd i produktion

2020-03-23

I senaste numret av tidningen Zeus processing kan man läsa om hur den italienska
motortillverkaren Mini Motor bidrar till teknikutvecklingen för motorer inom industrin.
Genom s.k. “predective maintance” dvs planerat underhåll av maskiner, kan stora belopp
sparas i och med att tiden för utbyte och service begränsas.

För att underlätta planeringen av underhåll har Mini Motor i sin serie DBS-motorer placerat sensorer som känner av temperatur, ström och hastighet. Man har dessutom lagt in accelerometrar som känner av vibrationer. Det gör att motorerna inte bara håller koll på sin egen status utan bidrar även till övervakningen av ett helt systems status.

Det här ligger helt i linje med intentionerna för “Industri 4.0”. Idén med att placera accelerometrar i motorerna skapades i dialog med Mini Motors kunder som ansåg att tiden för service och underhåll många gånger skapade onödigt långa produktionsstopp. All data från sensorerna kommuniceras via valfri fältbuss till överordnade system och kan där processas för att ge tillförlitliga data som underlag för ett planerat underhåll. Att sensorerna är integrerade i motorerna gör att färre komponenter behöver användas i systemen vilket på många sätt ger lägre kostnad.

Mini Motors servomotorer DBS kan användas inom olika industrigrenar och är anpassad för att kunna kommunicera via olika typer av fältbussar och är därmed kompatibla med de flest överordnade styrsystem.

Powermec

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå